Baby Khalifah Learning Series

 

Produk Baby Khalifah Learning Series

Produk Baby Khalifah Learning Series
  Produk Baby Khalifah Learning Series

This CD set is best used as an educational aid for your 2-4 years old kids.

The cute and interactive characters makes learning about Islam and FUN adventure for the Baby Khalifah.

So what will you get when you purchase this set?

    6 Baby Khalifah CDs on My First Solat, My First Kalimah, My First IQRA, My First Arabic, My First Adab & MyFamily,
    6 workbooks,
    1 color set,
    1 car sticker,
    1 flashcard set; and
    1 bookmark.

 

Gambar Kotak Comel yang anak anda akan dapat:

 

 

6 Buku Mewarna yang sama isi kandungan dalam cd

 

1 set pensil warna,1 sticker kereta,1 set flashcard, 1 penanda buku

 

 

Mengapa nak memiliki produk Baby Khalifah Learning Seris ini? 

 

Perasan tak kita selalu suka belikan anak-anak kita CD yang ada Character cam Barney, Upin Ipin, Mickey Mouse, Dora The Explorer, Word World, etc. Ha, Baby Khalifah Learning Series ni pun macam tu la. Dia ada character yang dinamakan Aishah tetapi ianya lebih memberikan penekanan kepada asas pendidikan Islam khusus untuk anak-anak yang berumur 6 tahun ke bawah dan Bahasa pengantarnya adalah Bahasa Inggeris.
 
Pengisian modul ini adalah Islamik yang merangkumi 6 modul iaitu
 
1. MyFirst Arabic
 
2. MyFirst Solat
 
3. MyFirst Iqra
 
4. MyFirst Kalimah
 
5. MyFirst Adab
 
6. MyFirst Family
 
MyFirst Arabic
 
Melalui modul ini, anak-anak kita akan dapat belajar mengenai warna, bentuk, nombor dan hari.
 
MyFirst Solat
 
Modul ini pula, anak-anak akan diajar cara berwudhuk, azan,waktu solat dan arah kiblat, etc.
 
MyFirst Iqra
 
30 huruf dalam bahasa Arab akan diajar dalam modul ini
 
MyFirst Kalimah
 
Ucapan Allahuakbar, Alhamdulillah, Subhanallah dan Bismillah ada diajar dalam modul ini.
 
MyFirst Adab
 
Ha, dalam modul ni pulak, akan diajar tentang kejujuran, kebenaran, kesabaran ,etc.
 
MyFirst Family
 
Dalam modul ni pula akan diajar salasilah keluarga dan, tanggungjawab dan adab.
 
Ha nak anak pandai English dan sekaligus mempelajari asas agama Islam, elok la kita pasangkan CD- CD yang berteraskan agama. Selama ni, kalau kita kata CD-CD dan character daripada oversea dan kita kata banyak membantu anak-anak kita berbahasa Inggeris dan mengenal huruf/warna, etc, kini product dari Malaysia yakni Baby Khalifah Learning Series + Aishah dapat juga berbuat macam tu. Bangga saya dengan usaha orang Islam Malaysia ni.
 
Berapa harganya? Harganya tak mahal, hanya RM90 untuk satu set lengkap. Dengan RM90 anda akan dapat 6 CD interaktif, 6 buku kerja, satu set kad imbas (flash card), penanda buku, satu set pensil warna dan juga pelekat kereta.
 
Orang kata, kalau kita pentingkan pendidikan agama, yang ilmu duniawi yang lain akan datang dengan sendiri. Tapi kalau kita pentingkan ilmu duniawi dahulu, yang ilmu agama ni belum tentu akan sampai dan datang dalam hidup anak-anak kita. Jadi pilihlah yang terbaik untuk anak-anak kita.
 
Semoga anak-anak kita akan jadi anak-anak yang soleh dan solehah, aminnnnnnn!!
 
TESTIMONI BABY KHALIFAH LEARNING SERIS
 
 
 
 
 
Puteri sulung saya Khadijah Az-Zahirah berumur 4 tahun gemar menonton kartun, semua jenis kartun di tv dilihatnya. Saya amat bimbang kerana semua watak kartun ditirunya dan gaya percakapan kartun juga mempengaruhi cara beliau bercakap. Banyak kali saya menasihatinya namun beliau tetap melihat channel kegemarannya iaitu Astro Ceria.

Saya mengambil keputusan untuk memberhentikan langganan siaran berkenaan namun bimbang anak saya bosan walaupun telah banyak vcd islamik saya belikan. Namun setelah saya membelikan beliau Set Baby Khalifah The Learning Series sebagai tanda penghargaan kerana telah menghabiskan Set Al-Furqan dan sekaligus pandai membaca Al-Quran, anak saya tidak pernah lagi melihat siaran kartun di tv selain vcd yang saya belikan. Watak Aisyah amat menarik minatnya. 

Alhamdulillah, anak saya amat gembira belajar tanpa di paksa dengan bantuan set tersebut kerana kandungannya yang lengkap dan sesuai dengan tahap umur kanak-kanak dalam mempelajari agama Islam pada peringkat permulaan. Disamping itu, banyak aktiviti yang menarik dan tidak membosankan. 

Saya amat bersyukur kerana dengan adanya Set Baby Khalifah The Learning Series ini membantu menambahkan minat anak saya belajar dan paling menggembirakan hati saya ialah anak saya tidak pernah melihat siaran tv lagi selepas saya membelikannya sehinggalah sekarang.
 
Dibawah ini adalah sampel VIDEO yang ada dalam produk Baby Khalifah

http://youtu.be/6nQRq2pls2A

http://youtu.be/Mec_Q3fy1mc

http://youtu.be/tFbioolpx8s
 

 

  • Shipping Weight: 800lbs
  • 8 Units in Stock




RM90.00

Add to Cart:



This product was added to our catalog on Saturday 20 October, 2012.